ShangqiuShangqiu (kinesisk: 商丘; pinyin: Shāngqiū) er en kinesisk by på prefekturnivå i provinsen Henan i det sentrale Kina. Befolkningen anslås (2005) til 184 000.

Arkeologiske funn viser at byens historie går tilbake til første del av Shang-dynastiet.

Shangqiu var hovedstad for den kinesiske oldtidsstaten Song.

Innhold

Administrative enheter


Shangqiu består av to bydistrikter, ett fylke og seks fylker:

Kommunikasjoner


Jernbane

Den viktige jernbanelinjen Jingjiubanen stopper her på sin ferd fra Beijing vestbanestasjon til Kowloon i Hongkong. Denne linjen går gjennom blant annet Hengshui, Heze, Xinzhou, Jiujiang, Nanchang, Heyuan, Huizhou og Shenzhen.

I Shangqiu stanser også togene på Longhaibanen, i øst-vest-retning Kinas viktigste jernbanelinje, som går fra Lianyungang til Lanzhou via blant annet Xuzhou, Kaifeng, Zhengzhou, Luoyang og Xi'an.

Vei

Kinas riksvei 105 går også gjennom byen. Denne viktige trafikkåren begynner i Beijing, går sørover og ender ved kysten i Zhuhai i provinsen Guangdong. Den går innom større byer som Tianjin, Dezhou, Jining, Jiujiang, Nanchang og Guangzhou.

Kinas riksvei 310 går gjennom området. Denne viktige trafikkåren begynner i Lianyungang i Jiangsu, går vestover og ender i Tianshui i provinsen Gansu. Den går innom større byer som Xuzhou, Shangqiu, Kaifeng, Zhengzhou, Luoyang og Xi'an.

Se også

Kategorier: Byprefekturer i Henan | Befolkede områder etablert på 900-tallet


Dato: 16.01.2021 03:21:04 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.