San Francisco internasjonale lufthavn - nowiki.org

San Francisco internasjonale lufthavnSan Francisco internasjonale lufthavn
San Francisco International Airport
IATA: SFO – ICAO: KSFO
Basisdata
FlyplasstypeSivil
EierSan Francisco
OperatørSan Francisco Airport Commission
BetjenerSan Francisco
PlasseringSan Mateo County, California, USA
BeliggenhetSan Mateo County
Åpnet4. jan. 1940
Høyde4 m / 13 ft
37°37′8″N 122°22′30″V
Rullebane(r)
Retning Lengde Banedekke
m ft
10L/28R 3 618 11 870 Asfalt
10R/28L 3 469 11 381 Asfalt
1R/19L 2 635 8 646 Asfalt
1L/19R 2 286 7 500 Asfalt
Statistikk (2013)
Passasjerer 44 944 201
Nettside
www.flysfo.com/

San Francisco internasjonale lufthavn

Sjekk lokale AIP for siste oppdateringer

San Francisco internasjonale lufthavn (IATA: SFOICAO: KSFOFAA LID: SFO) er en internasjonal lufthavn som ligger i San Mateo County, 21 km sør for bykjernen i San Francisco i California i USA, nært ved de mindre byene Millbrae og San Bruno. Lufthavna har ruter til andre steder i Nord-Amerika og til Europa, Asia og Australasia.

I San Francisco Bay Area er lufthavna den største, men i delstaten California er Los Angeles internasjonale lufthavn den travleste. I 2006 var lufthavna målt i passasjerer den 13. største i USA, og den 23. største i verden. Den blir i stor grad brukt av United Airlines, Virgin America og Alaska Airlines.

Lufthavna tilbyr mange goder til passasjerene, blant annet et stort utvalg av mat- og drikkesteder, butikker, oppbevaring av bagasje, dusjer, en medisinsk klinikk og assistanse for passasjerer som har gått seg bort.

Historie


Lufthavna åpnet den 7. mai 1927 på et 150 dekar stort område som tidligere hadde vært beitemark. Landet ble utleid fra den fremstående lokale grunneieren Ogden L. Mills, (som igjen hadde leid området fra bestefaren hans Darius O. Mills) og ble kalt Mills Field kommunale lufthavn. Lufthavna het Mills Field inntil 1931, da den ble omdøpt til San Francisco kommunale lufthavn. Kommunale ble erstattet med internasjonale i 1955.

U.S. Weather Bureau begynte å holde værobservasjoner på Mills Field i mai 1927. Værobservasjonene holdt fram under National Weather Service, som ble holdt ved like av Bay Area værvarslingskontor på lufthavnas kontrolltårn, frem til kontoret ble flyttet til Redwood City.

United Airlines brukte Mills Field-lufthavna samt Oakland kommunale lufthavn for sine tjenester utover 1930-tallet.

Fra 1935 brukte Pan American World Airways anlegget som terminal for sitt China Clipper-sjøfly, som fløy over Stillehavet.

Eksterne lenker

Kategorier: Flyplasser i California | San Mateo County | Transport i San Francisco
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/San Francisco internasjonale lufthavn (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 24.08.2020 10:23:43 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.