SamarkandSamarkand

Land Usbekistan
ProvinsSamarkand
TidssoneUTC+05:00
Postnummer140100
Retningsnummer662
Areal108 km²
Befolkning504 423 (2015)
Bef.tetthet4 670,58 innb./km²
Språktadsjikisk, russisk, usbekisk
Høyde over havet702 meter
NettsideNettside

Samarkand

Samarkand (Samarqand eller СамарқандUsbekisk, persisk سمرقند) er den nest største byen i Usbekistan og administrasjonssenter i Samarkand-provinsen. Byen er mest kjent for sin sentrale posisjon i Silkeveien mellom Kina og vesten. Befolkninga var på 412 300 i 2005. Flertallet av byens innbyggere er tadsjiker.

Byens opprinnelige sentrum, Registan, står oppført på UNESCOs verdensarvsliste.

Bibi-Khanym-moskéen fra 1404 var en viktig og stor moske som forfalt, men som ble restaurert på 1900-tallet.

Eksterne lenker

Kategorier: Byer i Usbekistan | Islams hellige byer | Silkeveien


Dato: 16.01.2021 04:03:19 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.