Sørøst-AsiaSørøst-Asia er en region i Asia som omfatter området sør for Kina og øst for India. Regionen omfatter elleve land: Brunei, Kambodsja, Øst-Timor, Indonesia, Laos, Malaysia, Myanmar, Filippinene, Singapore, Thailand og Vietnam.

Med unntak av Øst-Timor har landene i Sørøst-Asia dannet det regionale samarbeidsforumet Association of Southeast Asian Nations (ASEAN), stiftet i 1967.

Begrepet «Sørøst-Asia» kom i bruk etter andre verdenskrig, etter at de allierte hadde organisert en felles kommandostruktur for regionen, «South East Asia Command».[1]

I kolonitiden ble regionen gjerne kalt «Bakindia»[2] eller «Indokina»[3] for fastlandsområdet, og «Insulindia» for øyområdene.[4]

Referanser


  1. ^ «MB1/C Mountbatten Papers: South East Asia Command, 1943-6» (PDF). 1946. Besøkt 8. juli 2019. 
  2. ^ Fraa 1815 til 1830, fraa 1830 til 1852, fraa 1852 til vaar Tid . Kristiania: Det norske Samlags Forlag. 1883. s. 178 o.a. 
  3. ^ Malthe Conrad Bruun brukte begrepet Indokina i 1804, jfr Géographie mathématique, physique & politique de toutes les parties du monde
  4. ^ Eduard Douwes Dekker skapte begrepet Insulindia i forbindelse med romanen Max Havelaar 1860
Denne asiarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Sørøst-Asia


Dato: 16.01.2021 07:00:03 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.