Russere - nowiki.org

RussereRussere
Antall
140 millioner (estimert)
Områder med stor befolkning
Russland 115 889 107
Ukraina 8 334 000
Kasakhstan 3 926 100
USA 3 152 959 (russisk herkomst)
Hviterussland 1 142 000 (est.)
Latvia 616 840 (est.)
Språk
Russisk (noen snakker også andre minoritetsspråk)
Religion
Den ortodokse kirke

Russere (russisk: русские – russkije) er en slavisk folkegruppe med russisk som morsmål. De bor hovedsakelig i Russland og nabolandene. Selv om det også er vanlig å kalle alle innbyggerne i Russland russere, er det bare 80 % av dem som er russere i etnisk forstand. På russisk skiller man mellom russkije, som er etniske russere, og rossijane, som er borgere av Russland, uansett etnisitet.

Denne Russlandrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Slaviske folkeslag | Etniske grupper i Russland


Dato: 17.01.2021 02:29:17 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.