Rogun-demningenRogun-demningen
Grunnlagt1976

Rogun-demningen

Rogun-demningen er (2008) verdens høyeste kunstige demning, i elven Vakhsj i Tadsjikistan. Høyden er 335 meter, mot 300 meter for den nåværende Nurek-demningen i samme vassdraget. Lengden er 660 meter, og oppdemmingsvolumet 75,5 millioner m³.[1]

Rogun blir en av fem eksisterende og fire planlagte oppdemminger av elven. Konstruksjonen begynte allerede i 1976, og selve demningskonstruksjonen var ferdig i 1990, men kraftproduksjonene er ennå ikke (2010) installert. Vannkraftproduksjonen vil bli meget stor, med 3 600 MW installert planlagt effekt og en antatt årsproduksjon som kan bli 13,3 TWh.

Referanser


  1. ^ The World Almanac 2008, side 741.

Kategorier: Vannkraftverk i Tadsjikistan | Demninger i Tadsjikistan


Dato: 23.01.2021 02:20:22 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.