Roger Bigod, 4. jarl av NorfolkRoger Bigod, 4. jarl av Norfolk
Født1209[1]
Død4. juli 1270
Ektefelle Isabella av Scotland, av Norfolk, Isabella av Scotland, av Norfolk (1225–)[2]
Far Hugh Bigod, 3. greve av Norfolk
Mor Maud Marshal
Søsken John de Warenne, 7. jarl av Surrey
Barn Alice Bigod
Beskjeftigelse Diplomat

Roger Bigod (født ca. 1209, død 1270) var 4. jarl av Norfolk og Earl Marshal av England.

Han var sønn av Hugh Bigod og Matilda Marshal, datter av William Marshal, 1. jarl av Pembroke og Earl Marshal av England. Etter at hans far døde i 1225 ble Roger myndlingen til William de Longespee, 3. jarl av Salisbury. Etter at han giftet seg med Isabella, datter av Vilhelm I av Skottland, ble han også myndling av sin svoger, Alexander II av Skottland, inntil 1228, da han, skjønt fortsatt umyndig, overtok sin fars eiendommer, inkludert Framlingham Castle, men han arvet derimot ikke sin fars tittel før i 1233.

Roger Bigod var eldre halvbror av John de Warenne, 7. jarl av Surrey, som var sønn av William de Warenne, jarl av Surrey. Moren Matilda Marshal var enke etter Hugh Bigod, 3. jarl av Norfolk.

Da den siste av hans mors brødre døde uten en mannlig arving overtok Roger tittelen Earl Marshal av England i 1246. Med sin yngre bror Hugh Bigod (Justiciar) var han blant de mest prominente baronene som kjempet for å ta kontrollen over regjeringen i England fra kong Henrik III av England og støttet Simon de Montfort i det som skulle bli Den andre baronenes krig.

Roger fikk ingen barn og ble etterfulgt av sin nevø, Roger Bigod, 5. jarl av Norfolk.

Referanser


  1. ^ Autorités BnF, BNF-ID 15059879j , data.bnf.fr , besøkt 10. oktober 2015
  2. ^ The Peerage person ID p10683.htm#i106822 , besøkt 7. august 2020

LitteraturForgjenger:
 Anselm Marshal 
Earl Marshal
Etterfølger:
 Roger Bigod 
Forgjenger:
 Hugh Bigod 
Jarl av Norfolk
Etterfølger:
 Roger Bigod Kategorier: Fødsler i 1209 | Dødsfall i 1270 | Engelske jarler og grevinner | Earl Marshals


Dato: 17.01.2021 03:08:17 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.