Robert RubinRobert Rubin
Født29. august 1938[1][2][3] (82 år)
New York
Utdannet ved Harvard College, London School of Economics, Harvard Law School, Yale Law School
Beskjeftigelse Politiker, bankansatt, samfunnsøkonom
Parti Det demokratiske parti
Nasjonalitet USA
Medlem av American Academy of Arts and Sciences
Utmerkelser Presidential Citizens Medal
70. finansminister i USA
1995–1999
PresidentBill Clinton
ForgjengerLloyd Bentsen
EtterfølgerLawrence Summers
Signatur

Robert Edward Rubin (født 29. august 1938 i New York) er en amerikansk bankmann som tidligere har tjenestegjort som USAs finansminister i perioden mellom 1995 til 1999 under president Bill Clinton.

Han studerte ved Harvard College, London School of Economics og Yale Law School. Han begynte sin jobbkarriere på advokatkontoret Cleary, Gottlieb, Steen & Hamilton i New York. Han ble så i 1966 ansatt av Goldman Sachs.

Rubin var en av presidentens rådgivere i økonomisk politikk i perioden 1993 til 1995, og ble deretter finansminister. Han gikk av i 1999 for å tiltre stillingen som administrerende direktør på finanskonsernet Citigroup, en stilling han hadde til 2007 da han ble erstattet av Win Bischoff.

Rubins økonomipolitikk under Clinton har vært ledende i Det demokratiske parti siden han var finansminister, og har laget uttrykket «Rubinomics». Man begrenset offentlige utgifter, kuttet budsjettunderskuddet og åpnet mer opp for frihandel, som i kombinasjon skulle gjøre finansmarkedet trygge på politikken, føre til kapitalflyt og oppgangskonjunktur.[4]

Referanser


  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 28. april 2014
  2. ^ Munzinger-Archiv, Munzinger IBA 00000021339 , besøkt 9. oktober 2017
  3. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w64w2mvf , besøkt 9. oktober 2017
  4. ^ Mike Dorning (8. april 2010): Why the Obama Plan Is Working . BusinessWeek.

Eksterne lenker


Denne USA-relaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Fødsler i 1938 | Alumni fra London School of Economics | USAs finansministre | Forretningsfolk fra USA | Personer fra New York City | Bill Clintons regjering


Dato: 23.01.2021 01:57:38 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.