Rhodos lufthavn, «Diagoras» - nowiki.org

Rhodos lufthavn, «Diagoras»Rhodos lufthavn, «Diagoras»
Κρατικός Αερολιμένας Ρόδου
«Διαγόρας»
IATA: RHO – ICAO: LGRP
Basisdata
FlyplasstypeSivil
BetjenerRhodos, Hellas
Høyde6 m / 19 ft
36°24′19″N 28°5′10″Ø
Rullebane(r)
Retning Lengde Banedekke
m ft
07/25 3 306 10 846 Asfalt
Statistikk (2011)
Passasjerer 4 149 274
Flybevegelse 34 504
Nettside
www.hcaa-eleng.gr

Rhodos lufthavn

Sjekk lokale AIP for siste oppdateringer

Rhodos lufthavn, «Diagoras» (gresk: Κρατικός Αερολιμένας Ρόδου, «Διαγόρας») (IATA: RHOICAO: LGRP) er en internasjonal lufthavn som ligger 14 km sørvest for Rhodos by på den greske øya Rhodos i Egeerhavet. Lufthavnen holder posisjon som den fjerde største i Hellas målt etter antall passasjerer. Lufthavnen ble ferdigstilt i 1977, og erstattet med det den tidligere hovedflyplassen på øya, som lå lengre syd på vestkysten.

Rhodos lufthavn er i hovedsak trafikkert av charterflyselskaper, som flyr på oppdrag av europeiske turoperatører. Øvrige direkteruter fra Vest-Europa er som oftest sesongbestemte, da Rhodos er en populær turistdestinasjon i sommerhalvåret. Men lufthavnen har i tillegg til dette også en viss rutetrafikk som drives gjennom hele året, som for eksempel regelmessige flygninger til det greske fastlandet med operatørene Aegean Airlines og Olympic Airlines.

Innhold

Historie


Rhodos lufthavn, «Diagoras» ble åpnet den 28. juni 1977, og erstattet med dette den tidligere hovedflyplassen på øya, som lå ved landsbyen Maritsa lengre syd på vestkysten av øya. Vedtaket om å bygge en ny lufthavn på Rhodos ble tatt som et resultat av den økende mengden reisende til Rhodos, og da i hovedsak charterreisende.

Den nye lufthavnen viste seg snart å være underdimensjonert for å håndtere den stadig økende tilveksten av feriereisende. Derfor har flere modifikasjoner, fornyelser og utbyggelser blitt utført opp gjennom årene. Den seneste utvidelsen var i 2005 da en helt ny terminalbygning ble ferdigstilt for å møte antallet passasjerer.

Til og fra


Fra Rhodos by, kjør østover mot Platonos, (Πλάτωνος) og følg deretter skilting mot lufthavnen. (Αερολιμένας) Fra Kallithea, (Καλλιθέα) kjør nordøstover mot Kalythion-Psinthou (Καλυθιών-Ψίνθου) skilting mot lufthavnen. (Αερολιμένας)

Det går faste busser flere ganger i timen fra Rhodos by til lufthavnen. Bussen koster € 2,20 pr. vei, og stopper rett utenfor terminalbygningen. Vis-à-vis bussholdeplassen er det en drosjeholdeplass. Priser med drosje varierer.

Trafikkstatistikk


År Pass. innenriks Pass. utenriks Flybevegelser
2003 682 469 2 745 706 28 100

Selskaper og ruter


Selskap Destinasjoner
Aegean Airlines Athen, Tel Aviv, Thessaloniki, Roma-Fiumicino
Air Italy Polska Warszawa (sommer)
Arkelfly Amsterdam (sommer)
Athens Airways Athen
Austrian Airlines Wien
Condor Airlines Düsseldorf, Frankfurt, Hannover, Leipzig/Halle, München, Stuttgart
Corsairfly Paris-Orly (sommer)
Cyprus Airways Heraklion, Larnaka
easyJet London-Gatwick
Europe Airpost Paris, Basel, Lyon (sommer)
Germanwings Köln/Bonn
Hello Basel/Mulhuse, Zürich (sommer)
Jetairfly Brussel, Liège (sommer)
Jet2.com Newcastle
Luxair Luxembourg (sommer)
Martinair Amsterdam
Norwegian Air Shuttle København, Oslo-Gardermoen
Olympic Airlines Athen, Thessaloniki, Kárpathos, Kasos, Kastelorizo, Kos, Leros, Astypalaia, Samos, Khíos, Mytilene, Heraklion, Limnos
Sky Express Heraklion, Santorini, Chania
Sun d'Or International Airlines Tel Aviv
transavia.com Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Maastricht, Groningen, Twente
TuiFly Berlin-Tegel, Bremen, Køln/Bonn, Frankfurt, Leipzig/Halle, Nürnberg, Stuttgart, Zweibrücken, Basel/Mulhouse
Thomas Cook Airlines Belfast-International, Birmingham, Bristol, Cardiff, East Midlands, Glasgow-International, Leeds/Bradford, London-Gatwick, Manchester, Newcastle (sommer)
Thomas Cook Airlines Scandinavia Bergen, Billund, København, Oslo, Stavanger, Stockholm
Thomsonfly Birmingham, Cardiff, Doncaster/Sheffield, East Midlands, Glasgow-International, London-Gatwick, London-Luton, London-Stansted, Manchester, Newcastle
White Airways Lisboa
Wizz Air Budapest
XL Airways France Paris-Charles de Gaulle, Lyon (sommer)

Eksterne lenker

Kategorier: Flyplasser i Hellas | Rhodos
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Rhodos lufthavn, «Diagoras» (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 27.08.2020 07:26:32 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.