RhôneSe også Rhône (departement).
Se også Rhône (vin).
Rhône
LandSveits, Frankrike
Lengde812[1] km 
Nedbørfelt95 500 km² 
Middelvannføring1 800 /s 
StartRhônegletscher
  – Høyde1 900 moh.
  – Koord.   
MunningMiddelhavet
  – Koord.   

Topografisk kart over elven Rhône

Rhône er en elv som renner fra Sveits gjennom Frankrike og ned i Middelhavet. Elvens kilder er i Furkapasset i de sveitsiske alper. Derfra renner den ned i Genèvesjøen. Etter å ha rent ut av denne sjøen og vestover, møter den i Lyon sin eneste større sideelv, Saône. Deretter renner den rett sørover mot Middelhavet. I Arles deler elva seg i to grener og danner et stort delta, Camargue.

Byer langs elver


Blant byene som ligger ved Rhônes bredder er:

Sideelver


Referanser

Kategorier: Elver i Frankrike | Elver i Sveits | Rhônes vassdragsområde | Occitanies geografi | Provence-Alpes-Côte d'Azurs geografi | Auvergne-Rhône-Alpes' geografi


Dato: 16.01.2021 04:55:48 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.