Revisjonsretten (Den europeiske union)Revisjonsretten
Stiftet18. oktober 1977
HovedkontorLuxembourg by
Nettstedhttp://eca.europa.eu

Artikkelserien om
Den europeiske unions
institusjoner og forfatning
Institusjoner:
Traktater:

Revisjonsretten er en av Den europeiske unions (EU) sju institusjoner. Den ble opprettet i 1977 for å revidere EUs finanser.[1]

Utgangspunktet for Revisjonsrettens revisjon er EUs budsjett og policy, særlig innenfor områder med relasjon til vekst og sysselsetting, merverdi, offentlige finanser, miljø og klimatiltak. Revisjonsretten reviderer både inntektene og utgiftene på budsjettet.[2]

Den består av et medlem fra hvert EU-land. Medlemmene utnevnes for en periode på seks år som kan fornyes. Medlemmene utnevner presidenten for tre år, som også kan fornyes. Alle medlemmer skal uføre sine verv i EUs generelle interesse og med fullstendig uavhengighet.

Revisjonsretten prøver lovligheten og det formelt korrekte ved unionens inntekter og utgifter, og for alle organer som opprettes av EU eller forvalter EUs midler. Retten skal forsikret seg om at den økonomiske forvaltning er forsvarlig. Den rapporterer til Europaparlamentet og Rådet. En årlig regnskapsrapport kunngjøres i Den europeiske unions tidende.

Dersom revisorene oppdager uregelmessigheter, skal den underrette OLAF – Det europeiske kontor for bedrageribekjempelse.[3]

Referanser


  1. ^ «Historie» . Besøkt 10. april 2018. 
  2. ^ «Revisionsrettens arbejde | DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET» . www.eca.europa.eu (dansk). Besøkt 10. april 2018. 
  3. ^ «Ordliste til resuméer - EUR-Lex» . eur-lex.europa.eu. Besøkt 30. august 2020. 
  4. ^ «Tidligere formænd | DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET» . www.eca.europa.eu (dansk). Besøkt 20. april 2018. 
  5. ^ «Medlemmer» . Besøkt 20. april 2018. 

Eksterne lenker

Kategorier: Den europeiske unions institusjoner | Etableringer i 1977


Dato: 16.01.2021 01:35:38 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.