Republikken Kinas flagg


(Omdirigert fra Republikken_Kina_(Taiwan)s_flagg)


Republikken Kinas flagg, eller Taiwans, er rødt med en blå kanton hvorpå er plassert en sol med tolvs stråler. Flagget er i forholdet 2:3. Det benyttes både som nasjonalflagg, handelsflagg, statsflagg og orlogsflagg. Flagget ble innført 28. oktober 1928, som Republikken Kinas flagg, som da var under ledelse av nasjonalistpartiet Kuomintang. Partiet førte en hvit sol på blå bunn som sitt partiflagg. De tolv strålene symboliserer døgnet, en stråle for hver annen time. I nasjonalflagget ble partiflagget kombinert med rødt, kinesernes tradisjonelle farge.

Kuomintang ble i borgerkrigen drevet tilbake av kommunistene og søkte til slutt tilflukt på øya Taiwan, som har fortsatt å føre flagget, stadig under navnet Republikken Kina.
Kategorier: Republikken Kina | Asiatiske flagg


Dato: 17.01.2021 04:20:48 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.