RegnskogfondetRegnskogfondet
TypeForening/lag/innretning
Org.nummer985 828 806
Stiftet1989
LandNorge
HovedkontorOslo
LederØyvind Eggen
Nettstedhttp://rainforest.no/

Regnskogfondet (Rainforest Foundation Norway) er en norsk ikke-statlig miljøorganisasjon, hvis formål er å bidra til bevaring av regnskogen og å sikre urfolks rettigheter. Organisasjonen ble stiftet i 1989 og er den norske delen av det internasjonale regnskogsnettverket Rainforest Foundation International, med søsterorganisasjoner i Storbritannia og USA.[1][2]

Regnskogfondet ble i 1996 en selvstendig stiftelse, og har i dag medlemsorganisasjoner som Naturvernforbundet, Miljøagentene, Natur og Ungdom, Framtiden i våre hender og Utviklingsfondet.

Innhold

Virksomhet


Organisasjonen arbeider på flere nivå, fra lokale grasrotprosjekter til forbedring av nasjonalt og internasjonalt lovverk.[3]

I dag støtter Regnskogfondet prosjekter i følgende land: Brasil, Peru, Colombia, Den demokratiske republikken Kongo, Myanmar, Indonesia og Papua Ny-Guinea. Regnskogfondets prosjekter utvikles i nært samarbeid med frivillige organisasjoner i de landene de arbeider i, bygger på lokal kompetanse og drives av de lokale partnerorganisasjonene. Samarbeidspartnerne er for det meste urfolksorganisasjoner, miljø- og menneskerettighetsorganisasjoner. I tillegg drives omfattende informasjons- og kampanjevirksomhet i Norge og internasjonalt.

Generalsekretær fra 1. april 2021 er Tørris Jæger. Han overtar etter Øyvind Eggen, som i 2018 overtok etter daglig leder Lars Løvold. Løvold ledet organisasjonen fra begynnelsen, unntatt perioden fra 1. januar 2013 til 1. januar 2015 hvor Dag Hareide var leder. Hovedkontoret ligger i Oslo.

Regnskogfondets formålsparagraf


Organisasjon


Regnskogfondet har en stab i Norge på 84 ansatte per januar 2021.[4] I 2018 fikk Regnskogfondet sitt første landkontor i Kinshasa i Den demokratiske republikken Kongo.

Regnskogfondet mottar støtte fra NORAD, Utenriksdepartementet, Miljøverndepartementet, Operasjon Dagsverk, forskjellige internasjonale fond, private givere og næringslivet. Organisasjonen er medlem av Innsamlingskontrollen. Private givere kan være såkalte «Regnskogvoktere» som gir et månedlig beløp i støtte. Regnskogfondet fikk NRKs TV-aksjon for 2015.

Referanser


  1. ^ «Rainforest Foundation UK» . Rainforest Foundation UK (engelsk). Besøkt 6. januar 2021. 
  2. ^ «Rainforest Foundation US - Securing Rights, Protecting Lands» . Rainforest Foundation US (engelsk). Besøkt 6. januar 2021. 
  3. ^ Regnskogfondet. «Årsmelding for 2014» (PDF). 
  4. ^ «Regnskogfondets ansatte» . Regnskogfondet. Besøkt 6. januar 2021. 

Eksterne lenker

Kategorier: Regnskog | Allmennyttige fond | Organisasjoner etablert i 1989


Dato: 19.01.2021 09:30:52 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.