Randi BratteliRandi Bratteli
FødtRandi Larssen
17. september 1924[1]
Hamar
Død9. desember 2002[1] (78 år)
Ektefelle Trygve Bratteli
Far Olav Larssen
Barn Ola Bratteli, Marianne Bratteli
Beskjeftigelse Journalist, skribent
Parti Arbeiderpartiet
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Fortjenstkors av 1. klasse av Forbundsrepublikken Tysklands fortjenstorden

Randi Bratteli (født 17. september 1924Hamar, død 9. desember 2002) var en norsk journalist og forfatter, som var datter av redaktør i Arbeiderbladet, Olav Larssen og gift med Ap-statsministeren Trygve Bratteli. Hun begynte som journalist i ukebladet Aktuell. Sammen med sin mann, ble hun tildelt Snill Gutt-prisen for 1974. Hun var blant stifterne av Venner av Israel i Norsk Arbeiderbevegelse (VINA), og styremedlem fram til sin død. 15. januar 2002 ble hun overrakt den tyske fortjenstorden i Tysklands ambassade i Oslo.

Innhold

Bibliografi


Referanser


Kilder


Eksterne lenkerDenne biografien om en forfatter, lyriker eller dramatiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Fødsler i 1924 | Dødsfall i 2002 | Norske journalister | Norske sakprosaforfattere | Forbundsrepublikken Tysklands fortjenstorden | Personer fra Hamar kommune | Ektefeller av Norges statsministre


Dato: 17.01.2021 02:21:34 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.