Quezon City


(Omdirigert fra Quezon_by)


Quezon by

Land Filippinene
Statusby
Grunnlagt12. oktober 1939
Postnummer1100–1138
Retningsnummer2
Areal166,2 km²
Befolkning2 936 116[1] (2015)
Bef.tetthet17 666,16 innb./km²
Antall husholdninger660 249
Språktagalog
Høyde over havet67 meter
NettsideNettside

Quezon by

Quezon City (filippinsk: Lungsod Quezon; engelsk: Quezon City) er Filippinenes mest folkerike by med 2 936 116 innbyggere (2015). Den er et eksempel på at en ung forstad etter kort tid kan overgå moderbyen (i dette tilfelle Manila) og det «egentlige» sentrum i befolkningstall.

Quezon City var Filippinenes hovedstad fra 1948 til 1976.

Innhold

Historie


Før Quezon City ble opprettet hadde området den dekker en rekke små byer, som San Francisco del Monte, Novaliches og Balintawak. Den 23. august 1896 initierte selvstendighetsgruppen Katipunan, under ledelse av sin Supremo, den filippinske revolusjon mot det spanske rike i Melchora Aquinos i Pugad Lawin (nå kjent som Balintawak).

Tidlig på 1900-tallet drømte president Manuel L. Quezon om en by som skulle overta etter Manila som landets fremtidige hovedstad. Det antas at hans tidligere reise til Mexico by i Mexico hadde influert hans visjon.[2][3]

I 1938 opprettet president Quezon People's Homesite Corporation og ervervet 15,29 km² (6 mi²) frara Tuazon-familiens store Diliman Estate; dette området ble kjent som Barrio Obrero (Workers' Village).

Byen ble grunnlagt i 1939 med dette området som kjerne, og er oppkalt etter Manuel L. Quezon, den daværende presidenten på Filippinene. Quezon har fortsatt det nasjonale parlament, det såkalte representanthuset. Både det nasjonale universitetet University of the Philippines kalt Diliman etter der det ligger, og universitetet Ateneo de Manila ligger i Quezon City.

Barangayer


Byen er inndelt i 142 smådistrikt, barangayer, hvorav samtlige er klassifiserte som tettstedsdistrikter.

Referanser


Eksterne lenker

Kategorier: Byer og kommuner på Filippinene | Metro-Manila | Quezon City | Tidligere hovedsteder


Dato: 19.01.2021 09:05:40 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.