QueensBydeler i New York

Queens
StatusBydel
Grunnlagt1683
Oppkalt etterKatarina av Braganza
Postnummer110--
Retningsnummer718
Areal461 km²
Befolkning2 296 175[1] (2013)
Bef.tetthet4 980,86 innb./km²

Queens

Queens er en bydel i den amerikanske byen New York City. Bydelen har sammenfallende grenser med Queens fylke i delstaten New York State. Av New Yorks fem bykommuner (boroughs) er Queens den som ligger lengst øst i et av de mest mangfoldige områder i verden hvor det snakkes rundt 138 forskjellige språk og hvor 46 prosent av beboerne er født utenfor USA og som kollektiv representerer over 100 forskjellige nasjoner.[2] Queens er den største bykommunen og den nest største befolkningen. Med et totalareal på 461,7 km² er Queens er den største av de fem bydelene i New York City. Den har en befolkning på 2 229 379 (2000). Siden 1899 har Queens hatt de samme grensene som fylket Queens County, en administrativ enhet av staten New York, i USA. Queens, som nabokommunen Brooklyn, er lokalisert på vestenden av Long Island.

Om hver av bykommunene i New York City var uavhengige byer ville Brooklyn og Queens ha vært henholdsvis de tredje og fjerde største byene i USA, etter Los Angeles og Chicago.[3] Med en befolkning på 2,3 millioner er Queens den nest mest befolkede bykommunen i New York City etter Brooklyn og den tiende mest befolkede fylket (county) i USA. Den er også USAs fjerde mest befolkningstette fylke.[4]

Queens er et lappeteppe av mange unike nabolag, hvert med sin egen tydelige identitet. Astoria, i nordvest, er tradisjonelt hjem til den største greske befolkningen utenfor Hellas, samt en økende andel unge yrkespersoner fra Manhattan. Long Island City, i sørvest, er et stort fabrikk- og næringsområde. Jackson Heights, Elmhurst og Corona utgjør en stor blanding av søramerikanske og sørøstasiatiske kolonier. Flushing, nord i den midtre del av bydelen, er et stort kommersielt samlingspunkt for kinesiske og koreanske forretninger. Richmond Hill, i sør, har den største befolkningen av indiske sikher utenfor India. Forest Hills og Kew Gardens, i sentrale Queens, har tradisjonelt store jødiske befolkninger, mens Jamaica er et stort forretnings- og transportsentrum for bydelen, og også hjem til store afro-amerikanske og karibiske befolkninger. Sammen utgjør disse nabolagene det mest mangfoldige fylket i USA.

Queens arkitektur er variert og viser mange forskjellige typer av boliger fra store enkeltfamiliehus til store boligkomplekser med et stort antall boende.[5][6] Områdene i den østlige delen av Queens har et utseende og en følelse av grenseområdene i vestlige Nassau County. I den nordvestlige delen av Queens er det mange urbane kvartaler og flere sentrale forretningsdistrikter. På Long Island City langs Queens vannkant mot Manhattan er stedet hvor One Court Square eller Citicorps bygning står, den største skyskraperen utenfor Manhattan.

To av New Yorks fremste flyplasser ligger i Queens: John F. Kennedy internasjonale lufthavn og LaGuardia lufthavn. Disse flyplassene er blant de travleste i verden. I Queens er også hjemmet for baseballaget New York Mets, og hvor US Opens tenniskonkurranser skjer.

Queens ble etablert i 1683 som den ene av de 12 opprinnelige fylkene i New York, og ble etter sigende oppkalt etter en engelsk dronning, portugisiske Katarina av Braganza (1638–1705), som ble gift med kong Karl II av England i 1662.[7][8]

Kjente personer fra Queens


Referanser


Eksterne lenker

Kategorier: Queens | Befolkede områder etablert i 1683 | 1683 i De tretten kolonier


Dato: 16.01.2021 03:06:22 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.