PrologFor programmeringsspråket, se Prolog (programmeringsspråk), for prolog i sykling, se Prolog (sykling)

Prolog (fra gresk prologos, fortale) er et stykke tekst som kommer innledningsvis som en introduksjon til et litterært verk (poesi, prosa, drama).

I sin greske form prologos betegnet begrepet en del av den antikke tragedie. Det greske prologos tilsvarer det latinske praefatio. Latinske prooemium kommer fra greske prooimion, og betyr også fortale.

Se også

Kategorier: Litterære begrep


Dato: 16.01.2021 07:23:49 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.