ProgressivismeProgressivisme er å bekjenne seg til progressive ideologier, altså å være progressiv.

Innhold

Bruksområder


Politikk

Typiske idéer innenfor politisk progressivisme er demokrati, frihet, allmenn stemmerett, blandingsøkonomi, sosial rettferdighet hvor en er tilhengere av velferdsstatsmodellen, og dens universialisme, arbeidernes rettigheter osv. I amerikansk politikk er progressivisme forbundet med venstreorienterte idéer som man finner igjen i Det demokratiske partiet. Progressivisme kan på mange måter ses på som en amerikansk versjon av sosialdemokratisk politikk. Progressivismen er ofte knyttet til en pragmatisk og reformvennlig politikk hvor grunntanken er frihet, rettferdighet og sosial utjevning der statlige ordninger garanterer det enkelte samfunnsmedlemmets trygghet for liv, helse og velferd. Progressivismen forutsetter statlige inngrep i den kapitalistiske økonomien for blant annet å fordele godene.

Musikk

I musikken finner man sjangre som progressiv rock og progg, hvor sistnevnte er mer eller mindre knyttet til politisk progressivisme.

Pedagogikk

Pedagogiske teorier som tar utgangspunkt i barnets aldersbestemte utvikling og vilje til å lære. Pragmatisten John Dewey fikk stor betydning for den progressjonistiske pedagogikken i kraft av slagordet «learning by doing» («læring gjennom handling»): Å lære er ikke å tilegne seg allerede eksisterende viten, men gjennom erfaringsbearbeidingen å utvikle viten.
Kategorier: Politiske ideologier | Pedagogikk


Dato: 23.01.2021 12:24:49 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.