Presidentvalget i USA 2004‹ 2000  2008 ›
Presidentvalget i USA 2004
2. november 2004
Kandidat George W. Bush John Kerry
Parti Republikanerne Demokratene
Hjemstat Texas Massachusetts
Visekandidat Dick Cheney John Edwards
Valgmenn 286 251
Stater vunnet 31 19+DC
Stemmer 62 040 610 59 028 444
Oppslutning 50,7 % 48,3 %

Sittende president
George W. Bush
Republikanerne

Valgt president
George W. Bush
Republikanerne

Presidentvalget i USA 2004 var det 55. presidentvalget i USAs historie. Valget fant sted den 2. november 2004, og gjenvalgte George W. Bush og Dick Cheney som henholdsvis president og visepresident for perioden 20052009. De vant over demokratene John Kerry og John Edwards.

Til forskjell fra valget i 2000, fikk George W. Bush denne gang majoriteten av folkets stemmer, flest stater, samt majoriteten av valgmannstemmene.

Nominasjoner og primærvalg


Mens Bush ble valgt med én gang, fordi det ikke var noen motkandidater, var det adskillig flere kandidater på demokratenes side. Senatorene John Kerry (Massachusetts) og John Edwards (Nord-Carolina), tidligere guvernør Howard Dean (Vermont), og tidligere general Wesley Clark (Arkansas). Edwards vant Nord- og Sør-Carolina, Dean vant Vermont, Clark vant Oklahoma, mens Kerry vant de resterende 46 statene. Senator Lincoln Chafee (Rhode Island) vurderte å stille til valg som republikansk motstander av Irakkrigen, men bestemte seg for å ikke stille til valg etter at Saddam Hussein ble fanget i desember 2003.

Andre kandidater


Andre kandidater, som fikk mer enn 100 000 stemmer, inkluderte Ralph Nader (uavhengig), David Cobb (Green Party), Michael Badnarik (Libertarian Party) og Micheal Peroutka (Constitution Party).
Kategorier: Presidentvalg i USA | Valg i 2004 | 2004 i USA


Dato: 23.01.2021 01:36:18 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.