Presidentens frihetsmedaljePresidentens frihetsmedalje, «Presidential Medal of Freedom», er den ene av USAs to høyeste sivile utmerkelser. Den blir tildelt personer som har ytt et særskilt meritterende bidrag til den nasjonale sikkerheten eller nasjonale interesser for USA, for verdensfreden eller kulturelle eller andre betydningsfulle offentlige eller private bestrebelser.[1]

Medaljen ble opprettet av president John F. Kennedy i 1963.[2] Den bygger på Frihetsmedaljen, etablert av Harry S. Truman i 1945 for å hedre innsats under andre verdenskrig og for USAs sikkerhetsinteresser.[2][3] President Kennedy utvidet med Presidentens frihetsmedalje utmerkelsens virkeområde til også å gjelde innsats for samfunn, vitenskap og kultur.[2] Presidentens frihetsmedalje fikk videre en annen inndeling enn det Frihetsmedaljen hadde og fikk helt ny utforming.[2]

Mottakere (utvalg)


Referanser


  1. ^ «Executive Orders» . National Archives. 15. august 2016. Besøkt 14. januar 2017. 
  2. ^ a b c d Executive Order 11085 , wikisource.org.
  3. ^ Executive Order 9586 , wikisource.org.

Eksterne lenker

Kategorier: Presidentens Frihetsmedalje | Utmerkelser etablert i 1963


Dato: 17.01.2021 02:00:15 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.