PredikantEn predikant er en person som forkynner Guds ord, det vil si holder en preken eller taler i en kristen forsamling eller under en gudstjeneste. En predikant kan være en prest, men brukes særlig om lekfolk, gjerne omreisende forkynnere og møteledere. Ofte brukes betegnelsen legpredikant for å tydeliggjøre skillet mellom prester og legfolk.

Predikant kan i sammensetninger også brukes om andre engasjerte talere og forkjempere, for eksempel avholdspredikanter og moralpredikanter. Ordet henger sammen med det gammelnorske predika, det vil si preke eller predike, som kommer via det tyske ordet prediken fra det latinske praedicare som betyr å «forkynne».

Se også

Kategorier: Religion | Kirkelige stillinger


Dato: 16.01.2021 06:01:29 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.