Posletten



Posletten (italiensk: Val padana eller Pianura Padana) er en slette som dekker store deler av nordlige Italia. Sletten grenser til Alpene i nord, Appenninene i sør og Adriaterhavet i øst. På grunn av elven Po og alle sideelvene dens ligger forholdene godt til rette for landbruk i dette området. Landbruk er en viktig næring for dem som bor her, men området er også et av de viktigste industriområdene i Europa. De største byene finner man der hvor sletten møter fjellmassivene, slik som Milano, Torino, Bologna og Verona.

Podalen er et betydelig geografisk trekk for Italia. Den strekker seg bortimot 650 km i øst-vestlige retning og dekker et areal på 46 999 km², inkludert den venetianske delen, som ikke egentlig er del av Poelvens dalstrøk. Den strekker seg fra de vestlige Alpene og til Adriaterhavet. Flatlandet i områdene Veneto og Friuli er ofte betraktet som adskilt ettersom de ikke har avløp til Poelven, men de utgjør til sammen et uavbrutt sletteområde.

Eksterne lenker


Denne italiarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .



Kategorier: Italias geografi | Sletter i Europa | Po


Dato: 17.01.2021 01:30:37 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.