PortoferraioPortoferraio
Land Italia
Region Toscana
Provins Livorno
StatusKommune
InnbyggernavnPortoferraiesi
Grunnlagt1548
Tilstøtende kommunerCampo nell'Elba, Capoliveri, Marciana, Porto Azzurro, Rio nell'Elba
Postnummer57037
Retningsnummer0565
Areal47 km²
Befolkning12 020 (31. desember 2004)
Bef.tetthet255,74 innb./km²
Høyde over havet4 meter
ISTAT-nummer049014

Portoferraio

Portoferraio er den største byen på den italienske øya Elba, og en kommune i Provinsen Livorno i regionen Toscana. Byen er Elbas kulturelle og økonomiske sentrum.

Området har vært bebodd i tusener av år. Den nåværende byen ble grunnlagt av Cosimo I de' Medici under navnet Cosmopoli. Festningsanlegget som preger byen, ble anlagt fra 1548. Det består av borgene Falcone, Stella og Linguella, som er forbundet med en mur.

4. mai 1814 ankom Napoléon Bonaparte Elba, hvor han hadde blitt forvist. Han valgte Portoferraio som hovedstad, oppførte en residens og innledet et omfattende reformarbeid. Han forlot imidlertid Elba allerede 1. mars 1815.

I dag er turismen en viktig næringsvei.

Eksterne lenker

Kategorier: Kommuner i provinsen Livorno | Elba


Dato: 23.01.2021 12:31:20 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.