Polykarpos


(Omdirigert fra Polykarp_av_Smyrna)


Polykarpos (gresk: Πολύκαρπος) fra Smyrna ble født omkring år 69 og døde i midten av det annet århundre. Han tillegges Polykarps brev til menigheten i Filippi. Han skal ha kjent apostelen Johannes og vært hans disippel. Han var biskop i Smyrna. Polykarpos sies å ha vært et levende forbindelsesledd tilbake til apostlenes tid. Han forklarte utførlig Skriften og slo sterkt til lyd for at man skulle holde seg til Jesu Kristi og apostlenes lære. Han besøkte Anicetus i Roma i 154 for å forhandle om tiden for påskefesten. En troverdig beretning fra hans menighet forteller om hans martyrium, og er den eldste skildring av denslags utenfor Det nye testamente.

Denne religionsrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Personer i oldkirken


Dato: 16.01.2021 06:16:37 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.