PoPo
Land Italia
RegionerPiemonte, Lombardia, Emilia-Romagna, Veneto
Lengde652 km 
Nedbørfelt71 000 km² 
StartPian del Re ved Monviso
  – Høyde2 022 moh.
  – Koord.   
MunningAdriaterhavet ved Adria
  – Koord.   

Po (latin: Padus) er Italias lengste elv, og springer ut ved Monviso, løper gjennom Posletten for så å munne ut i Adriaterhavet. Elven er 670 kilometer lang. Nedbørfeltet er på 71 000 km².

Po har sitt utspring i provinsen Cuneo i Piemonte ved stedet Pian del Re ved foten av Monviso. Der er det en sten med en plakett som markering. Det er mange tilløp til Po videre nedover, slik at man kunne si at fjellet Monviso selv er kilden. Ned til Saluzzo renner Po gjennom Podalen (Valle Po). Po er her under 400 moh, og resten av løpet til Po er på Posletten (Pianura Padana eller Val Padana). I dette området bor det ca. 16 millioner mennesker og omkring en tredjedel av Italias industri- og landbruksproduksjon finner sted her. De viktigste landbruksproduktene er Korn, blant annet mais og ris.

Po renner gjennom flere viktige italienske byer, ikke minst Torino i Piemonte. Gjennom et nettverk av kanaler (navigli) som Leonardo da Vinci var med på å planlegge, er Po også knyttet til Lombardias hovedstad Milano. Ved utløpet til Adriaterhavet danner Po et stort delta. Gjennom deltaet er Po delt i fem større elver som heter Po di Maestra, Po della Pila, Po delle Tolle, Po di Gnocca og Po di Goro. I tillegg er det en lang rekke kanaler i deltaet. Podeltaet står på UNESCOs liste over verdensarven.

Sideelver


Sideelver inkluderer (H fra høyre side, V fra venstre):

De viktigste byer Po renner gjennom


Eksterne lenker


Denne italiarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Po | Pos vassdragsområde


Dato: 16.01.2021 01:54:43 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.