Pik Ismail SamaniPik Ismail Samani
Høyde7 495[1] moh.
Primærfaktor3 402 meter[1]
Sekundærfaktor278,73 km[2]
Land Tadsjikistan
OmrådeDistrikter underlagt republikken
FjellrekkePamir
Førstebestigning3. september 1933 av Jevgenij Abalakov[3]
Pik Ismail Samani (Tadsjikistan)

Pik Ismail Samani er Tadsjikistans høyeste fjell (7 495 meter over havet) og det høyeste fjellet i det tidligere Sovjetunionen. Det ligger i den vestre delen av Pamir-fjellene, og ble først besteget av Jevgenij Abalakov i 1933.

Fjellet het opprinnelig «Garmo». I 1933 ble fjellet av en sovjetisk ekspedisjon døpt til Pik Stalina (пик Ста́лина, «Stalinfjellet») etter Sovjetunionens leder Josef Stalin. I 1962 endret fjellet navn til Pik Kommunizma (пик Коммуни́зма, «Kommunistfjellet»). Etter Tadsjikistans selvstendighet fikk fjellet i 1998 navnet Pik Ismail Samani, oppkalt etter en av Tadsjikistans store historiske skikkelser Ismail Samani.

Referanser


  1. ^ a b Peakbagger.com
  2. ^ Peakbagger.com Avstand til Kongur Tiube Tagh, Kina.
  3. ^ Peakware.com

Eksterne lenker


Denne Tadsjikistanrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Fjell i Tadsjikistan | Fjell over 7000 meter


Dato: 23.01.2021 12:44:57 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.