Per KværnePer Kværne
Født1. april 1945[1] (75 år)
Oslo
Utdannet ved Universitetet i Oslo
Beskjeftigelse Kunsthistoriker, katolsk prest, professor
Nasjonalitet Norge
Medlem av Det Norske Videnskaps-Akademi

Per Kværne (født 1. april 1945 i Oslo) er professor emeritus i Religionshistorie, tibetolog og katolsk prest.

Han tok i 1970 mag.art.-eksamen i sanskrit ved Universitetet i Oslo. Fra 1970 til 1975 underviste han i religionshistorie ved Universitetet i Bergen. I 1973 fikk han dr.philos.-graden fra Universitetet i Oslo med avhandlingen An Anthology of Buddhist Tantric Songs. Fra 1975 til 2007 var han professor i religionshistorie ved UiO, og er nå professor emeritus. Han ble den 29. juni 2010 ordinert til katolsk prest.

Referanser


  1. ^ Store norske leksikon, Store norske leksikon-ID Per_Kværne

Eksterne lenker


Kategorier: Fødsler i 1945 | Tibetologer | Norske professorer i religionshistorie | Professorer ved Universitetet i Oslo | Norske katolske prester | Medlemmer av Det Norske Videnskaps-Akademi | Personer tilknyttet bokserien Verdens hellige skrifter | Personer fra Oslo


Dato: 17.01.2021 06:18:21 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.