PelagianismePelagianisme er en kristendomsoppfatning som er oppkalt etter munken Pelagius som var enten irsk eller britisk. Han var predikant på 400-tallet i Roma, og gikk i mot læresetningen om arvesynd. Han hevdet at arvesynd ikke eksisterte, og understreket viljens frihet. Han møtte sterk motstand fra Augustin. Pelagius' oppfatning ble dømt som kjettersk under et kirkemøte i Kartago, 418 og ratifisert under kirkemøtet i Efesos i 431.

Litteratur


Se også


Denne religionsrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Kristen teologi | Antitrinitarisme | Kjetteri innen kristendommen


Dato: 18.01.2021 09:18:26 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.