Pegasus Airlines - nowiki.org

Pegasus AirlinesPegasus Airlines
IATA: H9 – ICAO: PGT
KallesignalSUNTURK
Grunnlagt1989
HovedflyplasserSabiha Gökçen internasjonale lufthavn
Antall fly29 (+? ordre)
Destinasjoner85
MorselskapPegasus Hava Taşımacılığı A.Ş.
HovedkontorIstanbul i Tyrkia
NøkkelpersonerAli Sabancı, Sertaç Haybat
Nettsidehttp://www.flypgs.com/

Pegasus Airlines (tyrkisk: Pegasus Havayolları, egentlig Pegasus Hava Tasimaciligi AS) er et flyselskap med hovedkontor i Istanbul i Tyrkia. Flyselskapet utfører charterreiser til Tyrkia fra nordre og vestre Europa, og leaser flyene fra andre flyselskaper. Hovedbasen er Sabiha Gökçen internasjonale lufthavn (SAW) i Istanbul.

Flyselskapet ble grunnlagt den 1. desember 1989 og startet sin virksomhet den 15. april 1990. Pegasus Airlines ble tidligere eid av det irske selskapet Aer Lingus, men ble i 1994 solgt videre til Yapi Kredi Bank. Idag[når?] eies selskapet av Esas Holdings (85%) og Silkar (15%). Pegasus Airlines er et av de største charterselskapene i Tyrkia med en passasjerkapasitet på mer enn fire millioner passasjerer hvert år.

Flåte


Pegasus Airlines flåte består av 40 Boeing B737-800. Selskapet har for øvrig igjen en ordre på 6 stk Boeing 737-800 og 58 Airbus A320neo, 17 Airbus A321neo og en oppsjon på 25 Airbus A320neo .

Pegasus Airlines
Flytype Antall fly
Boeing 737-800 40
Airbus A320neo 0 (50+25)
Airbus A321neo 0 (25)

Eksterne lenker

Kategorier: Tyrkiske flyselskaper | Flyselskaper etablert i 1989 | Istanbul
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Pegasus Airlines (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 24.08.2020 07:38:30 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.