Patagonia - nowiki.org

PatagoniaPatagonia er et område i Sør-Amerika som ligger øst for Andesfjellene, og hovedsakelig sør for Rio Negro (41°S). På vestsiden av Andesfjellene dekker Patagonia området sør for (42°S). Den chilenske delen av Patagonia omfatter den sørlige delen av Los Lagos, samt regionene Aysén og Magallanes. Øst for Andesfjellene dekker Patagonia fire provinser i Argentina: Neuquén, Río Negro, Chubut, og Santa Cruz. Nå ofte brukt kun om den argentinske delen.[1]

Etymologi


Navnet Patagonia stammer fra det portugisiske ordet patagón, «store bein». Da Ferdinand Magellan oppdaget dette området i 1520, brukte han ordet for å skildre de innfødde han møtte. Noen kilder hevder det var fordi de hadde så store pelsstøvler, men andre mener at de innfødte Magellan møtte var spesielt høye.

Referanser


  1. ^ «Patagonia» . Store norske leksikon. Besøkt 12. oktober 2015. 

Eksterne lenker

Kategorier: Patagonia


Dato: 16.01.2021 02:11:10 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.