Parma - nowiki.org

ParmaParma

Land Italia
Region Emilia-Romagna
Provins Parma (1859–), Hertugdømmet Parma (15451801), Hertugdømmet Parma (18151859), Taro (18081814)
StatusKommune
Innbyggernavnparmigiani (parmensi: gli abitanti della provincia)
Tilstøtende kommunerCollecchio, Felino, Fontanellato, Fontevivo, Gattatico (RE), Langhirano, Lesignano de' Bagni, Mezzani, Montechiarugolo, Noceto, Sala Baganza, Sant'Ilario d'Enza (RE), Sorbolo, Torrile, Traversetolo, Trecasali
Areal260,77 km²
Befolkning178 718 (31-12-2007)
Bef.tetthet685,35 innb./km²
Høyde over havet57 meter
Postnummer43121–43126
Telefonprefiks0521
ISTAT-nummer034027

Parma

Parma er en middelalderby i regionen Emilia-Romagna i det nordlige Italia og en av regionens mest velstående byer.

Parma ligger langs den gamle romerveien Via Emilia og ligger to timer unna Milano i nord og ligger som nabobyene Piacenza, Reggio Emilia, Modena og Bologna på rekke og rad ved Via Emilia.

Parma ligger midt på den frodige Po-sletta og er kjent verden over for sine jordbruksprodukter. Mest kjent av dem alle sammen er parmesanosten (Parmigiano-Reggiano) og parmaskinken (Prosciutto di Parma).

Parmas arkitektur preges av flere tidsepoker. Ved Piazza di Duomo finner man byens katedral, "Il Duomo", og det nærliggende baptisteri i rosa marmor fra Verona, "Il Battistero".

Parma har også en verdenskjent opera og et kunstgalleri, Galleria Nazionale. En av byens store sønner er komponisten Giuseppe Verdi, skaperen av operaer som Rigoletto og Aïda.

Byen har i dag omtrent 190 000 innbyggere og har en allsidig industri. Det store meierikonsernet Parmalat gikk konkurs i 2003, etter at en av Italias mest omfattende økonomiske skandaler ble kjent. Et annet stort firma med base i Parma er pastaprodusenten Barilla.

Bilder


Eksterne lenker


Denne italiarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Parma
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Parma (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 23.08.2020 11:37:36 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.