Pendzjikent


(Omdirigert fra Panjakent)


Pendzjikent
Land Tadsjikistan
ProvinsSughd
TidssoneUTC+05:00
Postnummer735500
Befolkning33 000 (2000)
Høyde over havet996 meter

Pendzjikent

Pendzjikent (eller Penjikent, Panjakent eller Panjekent) er en by med 50 000[trenger referanse] innbyggere (2002) ved elva Zeravsjan i det vestre Tadsjikistan.

Gamle Pendzjikent eller Bundzjikath var en betydelig sogdisk by fra grunnleggelsen på 400-tallet til arabernes erobring på 700-tallet. Gamle Pendzjikent ligger noen kilometer fra dagens Pendzjikent.

Fra. 9 november 1999 har Gamle Pendzjikent vært på Tadsjikistans tentative verdensarvsliste.[1]

Referanser


  1. ^ «The Site of Ancient Town of Pyanjekent» (engelsk). Unescos verdensarvsenter. Besøkt 16. august 2012. 

Eksterne lenker

Kategorier: Byer i Tadsjikistan


Dato: 15.01.2021 09:07:46 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.