Pamir (elv)Pamir er ei elv i Tadsjikistan og Afghanistan. Den er den høyre tilløpselva til elva Pjandzj. Pamir utgjør den nordlige grensen til Wakhan-korridoren i Afghanistan.

Elva har sitt utspring i Pamir-fjellene i provinsen Kuhistoni Badakhshon lengst øst i Tadsjikistan. Den begynner fra Zorkulsjøen på 4130 moh, og renner derfra mot vest, og senere sørvest. Ved landsbyen Langar, på 2799 moh, sørøst for den 6726 meter høye Pik Karl Marx, løper den sammen med elva Wakhan, og danner elva Pjandzj. Pamir-elva danner grensen mellom Tadsjikistan og Afghanistan over hele sin lengde.

Eksterne lenker

Kategorier: Elver i Afghanistan | Elver i Tadsjikistan


Dato: 23.01.2021 01:23:32 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.