PalawanPalawan

Land Filippinene
RegionMIMAROPA
StatusProvins
Grunnlagt1818
HovedstadPuerto Princesa City
Postnummer5300–5322
Retningsnummer48
Areal14 649,73 km²
Befolkning849 469 (2015)
Bef.tetthet57,99 innb./km²
Antall husholdninger194 061

Palawan

Palawan er en filippinsk øy og samtidig en provins i landsdelen Luzon. Den ligger sørnest for øya Mindoro og strekker seg ned mot Borneo i Malaysia. Mot nordøst ligger provinsen Occidental Mindoro og mot øst landsdelen Visayas. Provinshovedstaden er Puerto Princesa City.

Innhold

Navnet Palawan


Da øya var del av sultanatet Borneo het den Paragna.

Politisk inndeling


Palawan er delt i 1 "city" (bykommune) og 23 "municipalities" (landkommuner).

Bykommune

Puerto Princesa City

Landkommuner (municipalities)

Oljeproduksjon


Olje med betegnelsen Palawan Light pumpes opp fra det offshore oljefeltet Galocfeltet i Sørkinahavet vest for øya Culion, nord i provinsen.

Eksterne lenker

Kategorier: Filippinske provinser | Øyer på Filippinene | Palawan | Luzon


Dato: 16.01.2021 02:03:05 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.