PagPag
Geografi
PlasseringAdriaterhavet
Areal284,56 km²[1]
Lengde58,25 km
Bredde2–10 km
Høyeste punktSveti Vid (349 moh.[1])
Administrasjon
Kroatia
FylkePrimorje-Gorski Kotar
Største bosetningPag
Demografi
Befolkning8 398 (2001[1])
Befolkningstetthet29,5/km²
Beliggenhet
Pag (Kroatia)

Pag (latin: Pagus, italiensk: Pago) er en øy i det nordlige Adriaterhavet som tilhører Kroatia. Pag er Kroatias femte største øy og har et areal på 284,56 km². Pag har 8 398 innbyggere (2001).[1] Øya har to byer, Pag og Novalja, i tillegg til flere mindre tettsteder.

Referanser


  1. ^ a b c d «GEOGRAFSKI I METEOROLOŠKI PODACI» (PDF). Kroatias statistiske byrå. Besøkt 13. april 2019. 

Eksterne lenker


Denne Kroatiarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Øyer i Kroatia | Primorje-Gorski Kotar fylke


Dato: 17.01.2021 12:40:44 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.