OrdforrådOrdforrådet eller vokabularet i et språk er settet av medlemmer i de åpne og lukkede ordklassene.

Man kan også snakke om ordforrådet til en person. Herunder finnes det aktive ordforrådet som er mengden av ord man bruker når man snakker et visst språk, og det passive er antallet ord man forstår.

Størrelse


I teorien er ordforrådet i et språk tilnærmet uendelig stort, i og med at det alltid er mulig å danne nye ord, ved hjelp av sammensetting, avledning og låning.

Om man bare regner antall røtter er det som regel bare mellom 10 000 og 20 000 røtter i et språk, og i språk med få lånord og godt utviklede avledningsprosesser kan det også være færre.

Denne språkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Lingvistikk


Dato: 17.01.2021 03:27:36 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.