Microsoft Office


(Omdirigert fra Office_2013)


Microsoft Office

Utvikler(e)Microsoft
Utgitt19. November 1990
Nyeste versjon16.0.9330.2087 (25. mai 2018)
OperativsystemMicrosoft Windows, Windows Phone, macOS, Android, iOS
Skrevet iC++
LisensMicrosoft end-user license agreement
Nettstedhttps://office.com

Microsoft Office er en programvarepakke med ulike programmer tilpasset kontorbruk. Pakkene leveres for både Microsoft Windows og Apple Macintosh-maskiner. Den finnes i flere forskjellige versjoner og utgaver og inneholder ulike programmer for å sende, motta, behandle og publisere informasjon. Utgavenes innhold varierer utfra årsmodell, men inneholder stort sett det samme. Word, Excel, PowerPoint, FrontPage, Access og Outlook er de vanligste programmene. Alle er tilpasset slik at brukeren skal kunne få dekket alle sine behov innenfor hvert område, og man kan regelmessig oppdatere disse programmene gjennom nedlastning som gjerne kommer automatisk på PC-en dersom man er koblet opp mot internett.

Microsoft Office 2007


2007 Microsoft Office System inneholder flere programmer som for eksempel Microsoft Office Groove. Dessuten har programmene Excel, Word og PowerPoint byttet til formatet Open XML. Derfor har filetternavnene fått en ekstra «x». Det betyr at for eksempel Word 2007-dokumenter nå slutter på .docx i stedet for .doc, og kun kan åpnes i Microsoft Office 2007; eldre utgaver av Office kan ikke åpne slike dokumenter, men Office 2007 kan lagre dokumenter i det vanlige «.doc» formatet som tillater utveksling med tidligere utgaver av Windows, samt andre programmer som OpenOffice. De samme programmene har også fått et helt nytt brukergrensesnitt i tre forskjellige fargeskjemaer. Microsoft har kuttet ut de gamle menyene til fordel for noe de kaller for "båndet." Båndet er delt inn i kategorier med undergrupper hvor man finner de ulike kommandoer.

Office 2007 kommer i følgende utgaver:

Microsoft Office 2010


Utdypende artikkel: Microsoft Office 2010

En nyere versjon av tidligere Microsoft Ofiice-programmer.

Eksterne lenker

Kategorier: Microsoft Office | Kontorprogramvare


Dato: 17.01.2021 02:29:49 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.