Diskusjonsgruppe


(Omdirigert fra Nyhetsgruppe)


Diskusjonsgrupper (engelsk newsgroups) er, sammen med e-post, en av de eldste Internettjenestene, og består av brukere og servere som er koplet sammen i (det logiske) Usenet. Kommunikasjonsprotokollen som brukes, kalles NNTP.

Det finnes diskusjonsgrupper for alle tenkelige temaer, og gruppene er ordnet i en rekke hierarkier som news, rec (recreation), sci (science), comp (computers), osv. Det finnes også mange norske grupper innenfor hovedkategoriene.

Trenden er at disse foraene nå erstattes av web-baserte diskusjonsgrupper som for mange nettbrukere framstår som mer funksjonsrike og brukervennlige, mens mer erfarne databrukere ofte fortsatt regner Usenet som en bedre løsning.

Eksterne lenker


Denne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.Kategorier: Internett | Telekommunikasjon


Dato: 16.01.2021 05:14:59 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.