Nursultan Nazarbajev internasjonale lufthavn - nowiki.org

Nursultan Nazarbajev internasjonale lufthavnNursultan Nazarbajev internasjonale lufthavn
IATA: NQZICAO: UACC
Basisdata
BetjenerNur-Sultan
BeliggenhetNur-Sultan
51°1′20″N 71°28′1″Ø
Nettside
http://nn-airport.kz/

Nursultan Naserbajev internasjonale lufthavn

Sjekk lokale AIP for siste oppdateringer

Astana internasjonale lufthavn (kasakhisk Халықаралық Астана Әуежайы Xalıqaralıq Astana Äwejayı) (IATA: NQZICAO: UACC) er en internasjonal flyplass i Kasakhstan som ligger 16,7 km sørøst for hovedstaden Astana.

Historie


Astanas første flyplass ble bygd i 1931 i utkanten av byen, og ble utviklet videre etter andre verdenskrig. Men en ny flyplass, som ble Astana internasjonale lufthavn ble bygd 11 km sør for byen, og åpnet i november 1963. Den ble i stor grad brukt av Aeroflot og det lokale direktoratet. Etter overføring av kapital fra Almaty til Astana i desember 1997, gjennomgikk flyplassen en serie med store rekonstruksjoner som brakte den opp til internasjonale standarder, inkludert nåværende 3 500 meter rullebane. En ny passasjerterminal tegnet av den japanske arkitekten Kisho Kurokawa ble åpnet i februar 2005.[1]

I løpet av 2015 økte trafikken til 3 366 560 passasjerer.

Referanser


  1. ^ «Astana Kazakh Gem». Airliner World: 64–67. mars 2015. Kategorier: Flyplasser i Kasakhstan | Astana


Dato: 24.08.2020 10:37:59 CEST

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.