Nurek-demningenNurek-demningen
Grunnlagt1961
Areal98 km²

Nurek-demningen

Nurek-demningen er en av verdens høyeste kunstige demninger, og demmer opp elven Vakhsj i Tadsjikistan. Høyden er 304 meter og lengden 700 meter, og oppdemmingsvolumet 58 millioner m³.[1] Konstruksjonen skjedde 19611980.

Nurek er en av fem eksisterende (og fire planlagte) oppdemminger av elven. Det er planlagt at Rogun-demningen i samme vassdrag vil bli større. Vannkraftproduksjonen er meget stor, med effekt 3 015 MW,[2], installert fra 1972 til 1979. Reservoaret som demmes opp er 70 km langt og 98 km² i areal.

Referanser


  1. ^ The World Almanac 1008, side 741.
  2. ^ PPIAF [død lenke] – «Electricity sector in CAREC countries», Asian Development Bank 2005.

Kategorier: Vannkraftverk i Tadsjikistan | Demninger i Tadsjikistan


Dato: 23.01.2021 02:20:21 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.