NurakNurak
Land Tadsjikistan
TidssoneUTC+05:00
Postnummer735300
Befolkning18 950 (2016)
Høyde over havet885 meter

Nurak

Nurak (Tajik: Норак) er en by i Khatlon provinsen i Tadsjikistan. Det ligger ved Vakhsjelva, 885 m over havet, 70 km sørøst for Dusjanbe, hovedstaden. Byen har en befolkning på 18,950 (2008 estimat).[1]

Byen ble grunnlagt i 1960, sammen med bygging av Nurekdammen, som ble fullført i 1980.

Byen har også et militært boligområde personell som arbeider på den nærliggende optisk satellittsporingsanlegg kalt Satellittsporingskomplekset "Okno" ("Okno=Vindu")[2].

Referanser


  1. ^ «Tajikistan» . Arkivert fra originalen 22 May 2011. Besøkt 9 February 2008.  Sjekk datoverdier i |arkivdato=, |besøksdato= (hjelp)
  2. ^ https://fas.org/spp/military/program/track/okno.pdf Sourcebook on the Okno and Krona Space Surveillance SystemsKategorier: Tadsjikistan


Dato: 19.01.2021 09:57:12 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.