Novise


(Omdirigert fra Novisiat)


Novise (fra latin: novus, «ny») er en mann eller kvinne som forbereder seg på å tre varig inn i et kloster eller annen kirkelig ordenssamfunn eller kongregasjon. Før man blir munk/lekbror eller nonne/ordenssøster skal man introduseres i ordenslivets og særlig den valgte ordenens historie og levemåte, og få prøvet sitt kall.

Novisene pleier å stå under oppsyn og ledelse av en novisemester.

Forut for novisiatet går ofte en periode som postulant.

Man blir i klostret og i visse andre ordener ikledt ordensdrakten i samband med opptak i novisiatet. Det er vanlig i mange ordener at ordensdrakten skiller seg ad; for kvinneordener er som regel sløret annerledes. Man lever som om man hadde avlagt klosterløfter. Men de løftene får man ikke avlegge før novisiatet er over og man eventuelt blir opptatt i ordenssamfunnet.

Annen betydning


I videre betydning brukes novise om uerfarne personer.
Kategorier: Klostre


Dato: 17.01.2021 03:54:31 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.