North Dakota State UniversityGrunnlagt1890
Beliggenhet Fargo

North Dakota State University

North Dakota State University er et delstatseid universitet i Fargo i delstaten Nord-Dakota, USA. Det ble opprettet i 1890 som North Dakota Agricultural College, et såkalt land grant college (dvs med føderal bistand til ervervelse av campusgrunn). Det inngår i North Dakota University System.

Ved universitetet var det 12 258 studenter og 700 vitenskapelig ansatte i 2006, og samme året var skolepengene US$ 5 722 for studenter folkeregistrert i delstaten. Studiene gis opp til doktorgradsnivå. Det tilbys hele 42 ulike doktorgrader og 56 mastergrader. Det er en bred, typisk liberal arts-innretning på fagene som inkluderer de fleste humanistiske, sosialvitenskapelige og naturvitenskapelige fag, samt en egen business school.

NDSU er den største forskningsaktøren i Nord-Dakota, og inngår i Red River Valley Research Corridor. Viktige forskningsfelter er landbruk og næringsmidler, kjemisk teknologi og polymerer, RFID, magnetoelektronikk (spintronics) og nanoteknologi. Flere prosjekter har føderal finansiering, også fra det amerikanske Forsvarsdepartementet.

Bibliotekene ved NDSU har om lag 1,4 millioner titler.

Eksterne lenker

Kategorier: Universiteter i Nord-Dakota | Utdanningsinstitusjoner etablert i 1890 | 1890 i USA


Dato: 19.01.2021 09:39:56 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.