Newark (New Jersey)Newark

Land USA
Delstat New Jersey
FylkeEssex
Grunnlagt1625
Tidssone-5
Postnummer07100–07199
Retningsnummer973
Areal67,04 km²
Befolkning277 140[1] (2010)
Bef.tetthet4 133,9 innb./km²
Høyde over havet3 meter
NettsideNettside
Politikk
BorgermesterRas Baraka (D)
Posisjonskart
Newark (New Jersey)

Newark

Newark (/njʊərk/) er den største byen i delstaten New Jersey i USA, med rundt 280 000 innbyggere.

Byen ligger 8 km vest for Manhattan, og huser en av New York-områdets fire flyplasser, Newark Liberty International Airport.

Eksterne lenker


Denne USA-relaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Byer i Essex County i New Jersey | Newark | Befolkede områder etablert i 1666 | 1666 i Nord-Amerika | Byer i New Jersey


Dato: 16.01.2021 11:14:26 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.