National Park ServiceNational Park Service
NPS
TypeForvaltningsorgan
VirkeområdeUSA
Etablert25. august 1916; 104 år siden
HovedkontorWashington, DC
UndergrupperU.S. Park Police
UnderlagtInnenriksdepartementet
MisjonNasjonalparker
Budsjett2,9 mrd. dollar (2009)
Ansatte15 828 fast ansatte, 1 256 åremålsansatte, 2 984 sesongansatte (2007)
Nettsidenps.gov

National Park Service (NPS) er den føderale etaten i USA som administrerer alle nasjonalparker, mange «National Monuments», og andre verneområder og historiske eiendommer med forskjellige betegnelser. NPS ble opprettet 25. august 1916 av Kongressen. Det er en etat innen Innenriksdepartementet i USA.

NPS har oppsyn med 391 enheter, hvorav 58 er betegnet som nasjonalparker. Blant de andre enhetene er:

Det er minst én NPS-administrert enhet i hver stat, bortsett fra i delstaten Delaware.

Eksterne lenker

Kategorier: Innenriksdepartementet (USA)


Dato: 17.01.2021 05:43:11 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.