NRK.noNRK.no
URLwww.nrk.no
Type nettstedNyheter, TV, radio m.m.
Tilgjengelige språkBokmål og nynorsk
EierNRK
Utgitt avThor Gjermund Eriksen (ansvarlig redaktør)
Lansert23. februar 1995
Global Alexa-rangering11 (februar 2012)
Inntekt89 millioner[1]

NRK.no er NRKs internettportal. De første nettsidene (Radionettet) kom 23. februar 1995.[2] Fra 1996 fikk nettstedet navnet NRK Interaktiv; endret til NRK.no i 2000. I dag er nettstedet etablert som et av de mest besøkte norske innen nyheter og underholdning i Norge, ifølge NRKs årsrapport bare forbigått av VG Nett.[3] NRK var trolig Norges første mediebedrift med egne nettsider.[trenger referanse]

I august 2010 har nettstedet (inkludert nisjenettstedene yr.no, UT.no, NRKbeta m.m.) rundt 4 millioner unike brukere i uken, hvorav 2,5 millioner er norske.[4] I 2012 hadde nettstedet om lag 58 millioner sidevisninger i uken (dvs. rundt 250 millioner i måneden), rundt 100 ansatte og et driftsbudsjett på 89 millioner kroner.[1]

I tillegg til tekst- og billedinnhold er det mulig å se og høre de aller fleste NRKs fjernsyns- og radioprogrammer på nrk.no, både direktesendinger og tidligere sendte programmer.

NRK P3 startet 7. juni 2007 den nettbaserte TV-kanalen NRK P3TV som en del av nettportalen.

31. mai 2016 skrudde NRK på kryptering (https) på nrk.no, som en av de første nyhetssidene i Norge.[5]

nrknyheter.no


NRK begynte med nyhetsproduksjon for internett i 2000. Før 2000 publiserte NRK nyheter fra tekst-TV på nettet. Høsten 2007 økte NRK satsingen på nettnyheter og omstrukturerte nettstedet. I denne sammenhengen begynte NRK å markedsføre nyhetsdelen av nettstedet under navnet nrknyheter.no, som er en omdirigering til nrk.no/nyheter. Toppsakene var også tilgjengelige på forsiden på nrk.no.

I forbindelse med lansering av ny forside på NRK.no 8. desember 2009 gikk NRK bort fra betegnelsen nrknyheter.no og over til å benytte «nrk.no» også som henvisning til nyhetsartiklene på nettstedet. Begrunnelsen for dette var at «Trass i langvarig og knallhard promotering av portalene nrknyheter.no og nrksport.no, så synes ikke publikum å like denne inndelingen. Med den nye forsiden nedlegges nrknyheter.no fordi bruken har vært minimal.» (Frank Gander, frontredaktør NRK.no)[6]

Referanser


 1. ^ a b Ifølge e-post fra Dokumentarkivet i NRK, 10. desember 2012: «Hei, vi viser til dine forespørsler knyttet til nrk.no om antall ansatte, antall sidevisninger, antall unike brukere og årlig bevilgning.Tallene under er fra 2012
  «Nye Medier» driftsbudsjett: 89 millioner
  Antall ansatte: +/- 110 personer
  Antall sidevisninger totalt: ca. 3 milliarder i 2012, 57,8 millioner i uka (Analytics)
  Antall unike brukere: ca. 3,9 millioner brukere i uka (TNS Scores)
  Med hilsen Dokumentarkivet i NRK»
 2. ^ Rolf Brandrud og Tom Ottmar: Internettstrategi for NRK, 1. oktober 1995
 3. ^ NRKs årsrapport , statistikk, nrk.no brukes daglig av 23 % av befolkningen, kun slått av vg.no med 29 %
 4. ^ TNS Metrix og Topplisten fra TNS Gallup http://rapp.tns-gallup.no/Default.aspx?aid=9072261 Arkivert 6. juni 2011 hos Wayback Machine.
 5. ^ Vi slår på kryptering for NRK.no
 6. ^ «Ny forside nrk.no» . NRKbeta. 8. desember 2009. Besøkt 8. august 2012. 

Eksterne lenker

Kategorier: NRK | Etableringer i 1995 | Norske nettaviser


Dato: 17.01.2021 05:54:01 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.