MulhouseMulhouse

Land Frankrike
RegionGrand Est
DepartementHaut-Rhin
StatusKommune
Postnummer68100
Areal22,18 km²
Befolkning109 443 (2017)
Bef.tetthet4 934,31 innb./km²
Høyde over havet240 meter

Mulhouse

Mulhouse (Mülhausentysk, Milhüsaelsassisk) er en by og kommune i det østre Frankrike. Det er den største byen i Haut-Rhin og den nest største i Alsace etter Strasbourg. Byen har et areal på 22,18 km², og har cirka 110 359 innbyggere (1999). Mulhouse er en typisk industriby hvor blant annet Peugeot er etablert. Peugeot er den største arbeidsgiveren i Alsace.

Innhold

Historie


Mulhouse omtales første gang på 700-tallet. Byen lød fram til 1261 under abeddene i Strasbourg men ble kort deretter fri riksstad innen det tysk-romerske rike. I 1466 inngikk Mulhouse forbund med Bern og Solothurn og inntrådte i 1515 i Det sveitsiske edsforbundet. Den ble derfor ikke annektert av Frankrike i forbindelse med freden i Westfalen i 1648, men ble en enklave helt omgitt av Frankrike.

I 1798 sluttet Mulhouse seg til Frankrike. Under perioden 1871-1918 tilhørte Mulhouse Tyskland.

Befolkningsutvikling


Antall innbyggere i kommunen Mulhouse


Referanse: INSEE[1]Vennskapsbyer


Se også


Kommuner i departementet Haut-Rhin

Referanser


Eksterne lenker


Denne frankrikerelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Byer i Grand Est | Kommuner i Haut-Rhin | Tidligere provinser i Frankrike


Dato: 16.01.2021 05:02:53 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.