Montréal-Pierre Elliott Trudeau internasjonale lufthavn - nowiki.org

Montréal-Pierre Elliott Trudeau internasjonale lufthavnMontréal-Pierre Elliott Trudeau internasjonale lufthavn
Aéroport international Pierre-Elliott-Trudeau de Montréal
IATA: YUL – ICAO: CYUL
Basisdata
FlyplasstypeSivil
EierTransport Canada
OperatørAéroports de Montréal
BetjenerMontréal, Quebec
Høyde36 m / 118 ft
45°28′14″N 73°44′27″V
Rullebane(r)
Retning Lengde Banedekke
m ft
06L/24R 3 353 11 000 Asfalt/Betong
06R/24L 2 926 9 600 Asfalt/Betong
10/28 2 134 7 000 Asfalt/Betong
Statistikk (2011)
Passasjerer 13 668 829
Flybevegelse 230 922

Montréal-Pierre Elliott Trudeau internasjonale lufthavn

Sjekk lokale AIP for siste oppdateringer

Montréal-Pierre Elliott Trudeau internasjonale lufthavn (IATA: YULICAO: CYUL) (fransk: Aéroport international Pierre-Elliott-Trudeau de Montréal) er en internasjonal flyplass i den canadiske storbyen Montréal som ligger i provinsen Quebec. Flyplassen ligger 20 kilometer fra sentrum av Montreal. Flyplassen betjener Montreal storbyområde, samt de nordre delene av de amerikanske delstatene Vermont og New York. Det er to flyplasser som betjener Montreal-området, den andre er Montréal-Mirabel internasjonale lufthavn.

I 2011 var det 13 668 829 passasjerer innom flyplassen, noe som gjorde den til den største flyplassen i provinsen Quebec og den tredje største i Canada. 61,7 % eller 8 436 165 av passasjerene som var innom flyplassen i 2011 hadde utenlandsreiser. Flyruten mellom Montreal og Toronto Pearson internasjonale lufthavn er den 14 travleste ruten i verden i antall flyvninger per uke. Flyruten mellom Montreal og Charles de Gaulle internasjonale lufthavn er den åttende (1,1 millioner passasjerer) travleste flyplassen mellom en europeisk og en ikke-europeisk destinasjon.

Flyplassen har flyruter til Vest-Asia, Karibia, Afrika, Sør-Amerika, Mellom-Amerika, Europa, Mexico, USA og til andre flyplasser i Canada. Flyplassen er hovedkontoret og en knutepunktflyplass for Canadas største flyselskap Air Canada. Flyplassen er også en knutepunktflyplass for flyselskapene Air Inuit, Air Transat og Sunwing Airlines.

Eksterne lenker

Kategorier: Flyplasser i Canada | Montréal
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Montréal-Pierre Elliott Trudeau internasjonale lufthavn (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 26.08.2020 09:06:43 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.