MongolskDenne artikkelen omhandler språket mongolsk. Mongolsk kan også referere til folkegruppa mongoler, landet Mongolia eller språkfamilien mongolske språk.
Mongolsk
монгол (Mongol) ᠮᠣᠩᠭᠣᠯ
Brukt i Mongolia
 Folkerepublikken Kina
 Russland
Antall brukere5 718 000[1]
Lingvistisk
klassifikasjon
Mongolsk
Østmongolsk
Kalmykisk-khalkha
Khalkha-burjatisk
Mongolsk
Skriftsystemmongolsk skrift, mongolsk kyrillisk
Offisiell status
Offisielt i Mongolia
Indre Mongolia (Kina)
Språkkoder
ISO 639-1mn
ISO 639-2mon
ISO 639-3mon – mongolsk (generisk)

khkhlalmongolsk

mvf – perifermongolsk

Wikipedia på mongolsk
Portal: Språk

Mongolsk er et språk i den mongolske språkfamilien. Det er det mongolske språket med flest brukere, og også det mest kjente. Hlalmongolsk (khalkisk) snakkes i Mongolia, og er offisielt språk der. Perifermongolsk, også kalt sørøstmongolsk, er offisielt i Indre Mongolia, en region i Folkerepublikken Kina.

Referanser


  1. ^ Sum av tall fra Ethnologues oppføringer for de enkelte språkene

Eksterne lenker

Kategorier: Sentralmongolske språk | Språk i Mongolia | Språk i Kina | Agglutinerende språk


Dato: 16.01.2021 07:37:12 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.