MindoroMindoro er Filippinenes sjuende største øy, 10.244,50 km² stor. Den ligger sydvest for Luzon og like nordøst for Palawan. Øyens økonomi bygger hovedsakelig på landbruk med produkter som citrusfrukter, bananer, kokosnøtter o.a. Det bor om lag en million innbyggere der.

Navnet Mindoro er en sammentrekning av det spanske Mina de Oro, som betyr gullgruve. Det er en viss gruvedrift på Mindoro, blant annet vinnes det ut kobber, mangan og baritt. I tillegg tas det ut marmor der.

Mindoro er berømt blant turistene for Puerto Galera. Denne kommunen (bayan) få timers reise fra Manila har vakre, hvite strender og gode dykkersteder.
Kategorier: Øyer på Filippinene | Occidental Mindoro | Oriental Mindoro


Dato: 17.01.2021 10:29:35 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.